Showing 1–16 of 18 results

Esencë Eukaliptus 10ml

4.85 

Esenca e eukaliptit eshte nje esence me nota te siperme e distiluar nga fletet dhe bishtat e Eucalyptus globulus. Është perdorur per nje kohe te gjate si ndihmues e qetesues per kollen, per pastrimin nga gelbaza,dizinfekton plaget, cliron frymemarrjen, freskon gojen, lehetson dhimbjet e kyceve.Eshte nje nga mjekimet e perdorura qe ne lashtesi. Njihet per perdorimin ne inhalator , pasta dhembesh ose kremra kunder dhimbjeve.Bashkohet mire me vajra te tjera si vaj lavandule ose dellinje.
Kjo esence mund te kete permbajtje te larte cineoli i cili mund te shkaktoje probleme ne frymemarrje dhe ne sistemin nervor qendror tek femijet e vegjel. Te mos perdoret i patretur,ne sy ose mukoza. Vetem per perdorim te jashtem. Per cdo perdorim tjeter konsultohuni me mjekun tuaj ose nje ekspert te kualifikuar.Te mbahet larg femijeve.

Esencë Konopice 10ml

5.80 

Vaji esencial i konopices distilohet nga frutet e Vitex agnus castus. Ka nje note aromatike te mesme dhe perdoret shpesh ne blende vajrashe masazhi per femrat per shkak te cilesive balancuese qe ka.Konopica konsiderohet si nje bime balancuese e hormoneve femerore. Mund te perdoret ne difuzor ose ne aplikim te jashtem. Per perdorime te jashtme duhet tretur ne nje vaj carrier jo me shume se 1%. Permban Sabinen,cineol, α-Pinene, β-Carophyllene, Limonene dhe ka nje arome lulesh te ngjashme me manat e thara. Bashkohet mire me lavandul.
Vaji mund te bashkeveproje me disa mjekime, mund te moduloje hormonet riprodhuese, mund te permbaje metileugenol. Te mos perdoret asnjehere i patretur, ne sy apo mukoza. Mos merret per perdorim te brendshem pervec se kur rekomandohet nga mjeku ose ekspert i kualifikuar. Te mbahet larg nga femijet.
Perpara perdorimit ne lekure, te provohet nje sasi e vogel ne pjesen e brendshme te parakrahut.Nese keni irritim,shpelajeni zonen menjehere. Nese nuk ka irritim per 48 ore mund te perdoret ne menyre te sigurt ne lekure.

Esencë Pishe 10ml

4.35 

Vaji esencial i pishes distilohet nga gjembat e Pinus sylvestris. Ka nje note aromatike te bazes me arome te thate balsamike dhe nota te ngjashme me terpentinen. Perdoret kryesisht ne blende ne aromaterapi. Bashkohet mire me vajin e sherebeles,dellinjes, mentes ose vajin e lavandules.Te mos perdoret i patretur,ne sy ose mukoza. Vetem per perdorim te jashtem. Per cdo perdorim tjeter konsultohuni me mjekun tuaj ose nje ekspert te kualifikuar.Te mbahet larg femijeve.Perpara perdorimit ne lekure, te provohet nje sasi e vogel ne pjesen e brendshme te parakrahut.Nese keni irritim,shpelajeni zonen menjehere. Nese nuk ka irritim per 48 ore mund te perdoret ne menyre te sigurt ne lekure.

Esencë Timus 10ml

11.50 

Vaji esencial i timusit distilohet nga pjeset ajrore te Thymus vulgaris. Ka nje note te mesme me nje arome te forte bimore e erezash. Bima eshte perdorur si incense dhe emri thymus vjen nga greqishtja e lashte e do te thote trimeri. Esenca e timusit perdoret ne receta pastrimi, ne aplikime te jashtme ne lekure ose ne aromaterapi dhe bashkohet mire me vajin e eukaliptusit, lavandules ose rozmarines. Te mos perdoret asnjehere i patretur, ne sy apo mukoza. Mos merret per perdorim te brendshem pervec se kur rekomandohet nga mjeku ose ekspert i kualifikuar. Te mbahet larg nga femijet.
Perpara perdorimit ne lekure, te provohet nje sasi e vogel ne pjesen e brendshme te parakrahut.Nese keni irritim,shpelajeni zonen menjehere. Nese nuk ka irritim per 48 ore mund te perdoret ne menyre te sigurt ne lekure.

Esencë Timus i egër 10ml

11.50 

Vaji esencial i timusit distilohet nga pjeset ajrore te Thymus vulgaris. Ka nje note te mesme me nje arome te forte bimore e erezash. Bima eshte perdorur si incense dhe emri thymus vjen nga greqishtja e lashte e do te thote trimeri. Esenca e timusit perdoret ne receta pastrimi, ne aplikime te jashtme ne lekure ose ne aromaterapi dhe bashkohet mire me vajin e eukaliptusit, lavandules ose rozmarines. Te mos perdoret asnjehere i patretur, ne sy apo mukoza. Mos merret per perdorim te brendshem pervec se kur rekomandohet nga mjeku ose ekspert i kualifikuar. Te mbahet larg nga femijet.
Perpara perdorimit ne lekure, te provohet nje sasi e vogel ne pjesen e brendshme te parakrahut.Nese keni irritim,shpelajeni zonen menjehere. Nese nuk ka irritim per 48 ore mund te perdoret ne menyre te sigurt ne lekure.

Vaj Esencial Dafine 10 ml

4.85 

VAJ ESENCIAL DAFINE
(lëkurë, banjë, difuzor)
• kundër kollës dhe të ftohtit (3 pika në inhalator)
• parfumues lëkure dhe ambjenti
• Perdoret ne masazh
• anti-inflamator: lehtëson dhimbjet muskulare
• kundër prerjeve (burrat kur rruhen)
• kundër rënies së flokëve (shtohet në shampoo)
• anti fungal: kundër zbokthit apo skalpit të thatë
Këshillohet për përdorim të jashtëm i tretur me vajra të tjera si vaj ulliri ose vaj kokosi ose në difuzor. Për çdo përdorim tjetër këshillohuni me mjekun tuaj.

Vaj Esencial Dëllinje e Kuqe 10 ml

4.85 

Vaji esencial i Dëllinjës së kuqe shquhet për vetitë antiseptike, fungicide dhe antimikrobike. Përdoret kryesisht në aromaterapi. Konsultohuni me mjekun tuaj për çdo përdorim tjetër. Përbërësit: Vaj esencial Dëllinje e Kuqe (Juniperus oxycedrus) 100% i pastër. Të përdoret i holluar dhe vetëm për përdorim të jashtëm.

Vaj Esencial Dëllinje e zezë 10ml

4.85 

VAJ DËLLINJE E ZEZË
• përmbajtje të lartë të vitaminës C
• antioksidant i fuqishëm
• anti inflamator: redukton inflamacionin në lëkurë
• redukton njollat e moshës/diellit dhe pastron poret
• diuretik: ndihmon funksionin e veshkave nëpërmjet nxitjes së urinimit
• ndihmues: qetëson artritin, reumatizmën, dhimbjen e muskujve
• depurativ: pastron dhe ndihmon në qarkullimin e gjakut
• stimulues: për aktivitetin e trurit, neuroneve, sistemit tretës.
Këshillohet për përdorim të jashtëm i tretur me vajra te tjera si vaj ulliri ose
vaj kokosi ose në difuzor. Për çdo përdorim tjetër këshillohuni me mjekun tuaj.

Vaj Esencial Helikrisum 10 ml

19.00 

Vaj esencial Helikrisum (Lule Aku, Makthi)
• anti inflamator: qeteson dhimbjet muskulare
• anti fungal
• anti bakterial: ndihmon në luftimin e ftohjes dhe kollës
• anti alergjik: ul simptomat e alergjise dhe sidomos dermatitit te kontaktit
• dixhestiv: kunder fryrjes se barkut,dispepsise and kapsllekut
• ndihmon kunder semundjeve te temthit
• ndihmon kunder pagjumesise
• lufton aknet dhe plaget e krijuara prej tyre

Vaj Esencial Lavandule 10ml

4.85 

VAJ LAVANDULE
(lëkurë, gatim, parfumues ajri)
• redukton ankthin dhe stresin emocional
• shëron djegiet dhe plagët
• përmirëson gjumin
• riparon komplekset e fytyrës dhe redukton aknet
• ngadalëson plakjen falë oksidantëve të fuqishëm që përmban
• përmirëson ekzemat dhe psoriazën
• lehtëson dhimbjen e kokës
• parfumues lëkure dhe ambjenti

Vaj Esencial Rigoni 10 ml

4.85 

VAJ ESENCIAL RIGONI
• anti bakterial: ndihmon në luftimin e baktereve
• anti fungal: lufton mykun në organizëm falë niveleve të larta të timolit
• antioksidant: vepron kundër radikaleve të lira në trup
• anti inflamator: ul inflamacionet, zbut dhimbjet muskulare
• ndihmon për të rënë në peshë duke shkrirë yndyrnat e tepërta në organizëm
• përmirëson punën e stomakut
Këshillohet për përdorim të jashtëm i tretur me vajra te tjera si vaj ulliri ose vaj kokosi ose në inhalator. Për çdo përdorim tjetër këshillohuni me mjekun.

Vaj Esencial Rozmarine 10ml

4.85 

Vaji esencial i Rozmarinës ështeë i njohur për përdorimin e tij në aromaterapi. Nxit sistemin imunitar, ul inflamacionin ,largon dhimbjet e kokës dhe nxit rritjen e flokëve. Të përdoret i holluar në një vaj tjetër si vaj ulliri dhe vetëm për përdorim të jashtëm. Për çdo përdorim tjetër konsultohuni me mjekun tuaj.

Vaj Esencial Sherebele 10ml

4.85 

• antioksidant: vepron kundër radikaleve të lira në trup
• anti inflamator: kundra inflamacioneve të lëkurës, të stomakut, të zorrëve
• depurativ: përshpejton largimin e toksinave nga gjaku nëpërmjet djersitjes dhe sekretimit.
• dixhestiv: ndihmon tretjen përmes nxitjes së lëngjeve të stomakut.
• antibakterial: ndihmon në luftimin e ftohjes dhe kollës
• anti-fungal: kundra mykut të lëkurës
• ekspektorant : lehtëson kollitjen, ftohjet, infeksionet në kraharor.
• stabilizues : ndihmon në ciklin menstrual, dhimbjeve të kokës, lodhjes
• laksativ: lehtëson jashtëqitjen, eliminon kapsllëkun
• stimulues: për sistemin nervor, zorrët, mëlçinë, shpretkën
• ndihmues: në menaxhimin e dermatitit, herpesit, psoriazes, sinusitit, astmës
• parfumues lëkure dhe ambjenti
• kundra djegieve, përfshirë edhe atë prej diellit
Këshillohet për përdorim të jashtëm i tretur me vajra te tjera si vaj ulliri ose
vaj kokosi ose në inhalator. Për çdo përdorim tjetër këshillohuni me mjekun.

Vaj Esencial Trumze 10ml

4.85 

VAJ TRUMZE
• stimulues: për sistemin nervor dhe atë imunitar
• ekspektorant: lehtëson kollitjen, ftohjen,
• anti bakterial: irritime të gojës (herpes)
• anti fungal: kundra mykut të lëkurës
• kundra pickimeve të insekteve
• ndihmues: lehtëson artritin dhe dhimbjen e muskujve
• kundër rënies së flokëve dhe problemeve me zbokthin
• kundër diarresë
Këshillohet për përdorim të jashtëm i tretur me vajra te tjera
si vaj ulliri ose vaj kokosi ose në inhalator. Për çdo përdorim tjetër këshillohuni me mjekun.

Vaj fara Liri 250ml

3.65 

Vaji i farave të Lirit është nga i pangjyrë në të verdhë.Ai merret nga farat e thata dhe të pjekura të vetë bimës. Teknologjia e perpunimit është shtypja në të ftohtë, pa përbërës kimik apo aditiv shtesë, për të siguruar nëpërmjet procesit të ngrirjes të gjitha vlerat ushqyese të kësaj bime.Flaxseed ose Vaji i farave të Lirit është njohur që nga mesi i shekullit të 20 si një shtojcë dietike me shumë benefite për organizmin e njeriut.Një nga gjerat më të mira në perdorimin e vaji të Lirit është gjithanshmeria , cka do të thotë që jeni të lirë ta konsumoni si të deshironi. Mund ta konsumoni duke pire një luge gjelle me Vaj Liri. Mund ta perdorni në vënd të vajrave të tjerë për sallate,salca apo gjelle. Shoqërohet mirë edhe me smoothies,kos,bollgur etj.Vaji i Lirit mund të perdoret dhe në vënd të gjalpit duke shmangur kështu karbohidratet dhe duke marrë të gjita perfitimet e jashtëzakonshme të këtij vaji.