Caj Anti – GRIP 100% Bimor

2.40 

Në këtë çaj parandalues e qetësues të gripit dhe kundër temperaturës së lartë, janë bimë që përmbajnë mucilagje, vajra eterike me erë të këndshme, glukozitë, saponina, esenca të hidhura, vitamina etj. Lulja e aguliçes dhe thundërmushka veprojnë kundër gripit të rëndë dhe kollës së vazhdueshme. Lulja e blirit dhe zhumbrica në saj të esencës që kanë ndihmojnë në mjekimin e rrugëve të acaruara të frymëmarrjes. Lulet e shtogut kanë veti zbutëse, ndihmojnë djersitjen dhe lirojnë spazmat e muskulaturës së butë.Rekomandohen si mjekues të mirë të të ftohurit si dhe rrugëve të frymëmarrjes që shoqërohen me temperaturë. Lëvorja e shelgut në saj të salicinës që përmban zbërthehet në organizëm duke liruar acidin salistik. Eshtë një ndikues i mirë në uljen e temperaturës së lartë. Trëndafili i kuq ka përmbajtje të lartë vitamine “C” dhe përdoret për fuqizimin e organizmit.

Categories: ,

Description

Perbërja: Lule shtogu, lule bliri, lule agulice, lëvore shelgu, trëndafil të egër, thundërmushkë, zhumbricë etj.

Vetitë kuruese: Në këtë çaj parandalues e qetësues të gripit dhe kundër temperaturës së lartë, janë bimë që përmbajnë mucilagje, vajra eterike me erë të këndshme, glukozitë, saponina, esenca të hidhura, vitamina etj. Lulja e aguliçes dhe thundërmushka veprojnë kundër gripit të rëndë dhe kollës së vazhdueshme. Lulja e blirit dhe zhumbrica në saj të esencës që kanë ndihmojnë në mjekimin e rrugëve të acaruara të frymëmarrjes. Lulet e shtogut kanë veti zbutëse, ndihmojnë djersitjen dhe lirojnë spazmat e muskulaturës së butë. Rekomandohen si mjekues të mirë të të ftohurit si dhe rrugëve të frymëmarrjes që shoqërohen me temperaturë. Lëvorja e shelgut në saj të salicinës që përmban zbërthehet në organizëm duke liruar acidin salistik. Eshtë një ndikues i mirë në uljen e temperaturës së lartë. Trëndafili i kuq ka përmbajtje të lartë vitamine “C” dhe përdoret për fuqizimin e organizmit.

Përgatitja: Një lugë gjelle nga përzjerja hidhet në një enë ku shtohet një filxhan me ujë të ftohtë. Vihet në zjarr të lehtë, të zjejë deri në valim të plotë. Hiqet nga zjarri, mbulohet dhe lihet për 10 minuta. Kullohet dhe pihet i ëmbëlsuar me mjaltë ose sheqer. Mund të merren 2-3 cajra të tilla në ditë.

Kujdes! Për një shërim sa më të shpejtë, konsultohuni me mjekun tuaj për shkallën e gripit që keni.

Anti Flu Herbal Tea

Curative properties: in this precautionary and sedative tea against the fever are blend herbs which are consisted of mucilage,saponin, bitter essences,vitamins etc. Primrose and colts foot, have reliving effects against flu and cough. Linden and wild thyme,because of their essences help the irritated respiration tracts.Elder has calming properties ,help the perspiration and release the musculature spasms. These are recommended as curative against flu and respiratory tracts inflammation which are accompanied with fever.Willow because of salicine, is dissolved in the organism releasing salistic acid. It influences reducing the high fever. Dog rose is very rich in vitamin C and it is used to reinforce the body.