Çaj Anti-Diabetik 100g

2.20 

Në këtë çaj janë përzjere bime të ndryshme mjeksore që veprojnë drejtpërdrejt në uljen e sheqerit në gjak dhe që veprojnë tek gjëndrat në tërësi: Qerbashi mjeksor ka veti hipoglicemuese në saj të alkaloidit galeginë (Derivat i Guanidines) që ndodhen me shumicë në farat e bimës. Mjaft efekt kundër diabetit japin gjethet e hithrës dhe boronicës (vërtetuar eksperimentalisht). Lëvoret e fasules në saj të kripërave minerale, të aminoacideve, etj krahas veprimit antidiabetik I japin çajit edhe veti diuretike e dliruese, të cilat përforcohen nga prania e rrënjës qumështore që nxit prodhimin e tëmthit. Kjo përzjerje e bën çajin të efektshëm për mjekimin e formave të lehta të sëmundjes së sheqerit. Rrënja e gramit përmban triticinë që është e ngjashme me insulinën. Gjethet e mërsinës pakësojnë sasinë e sheqerit në gjak.

Categories: ,

Description

Përbërja: Rrënjë grami, fletë ferre, fletë boronice, rrënjë qumështore, fletë hithre, kin fushe, gjethe mërsini, bar qerbashi, lule bliri lëvore fasule etj.

Vetitë kuruese: Në këtë çaj janë përzjere bime të ndryshme mjeksore që veprojnë drejtpërdrejt në uljen e sheqerit në gjak dhe që veprojnë tek gjëndrat në tërësi: Qerbashi mjeksor ka veti hipoglicemuese në saj të alkaloidit galeginë (Derivat i Guanidines) që ndodhen me shumicë në farat e bimës. Mjaft efekt kundër diabetit japin gjethet e hithrës dhe boronicës (vërtetuar eksperimentalisht). Lëvoret e fasules në saj të kripërave minerale, të aminoacideve, etj krahas veprimit antidiabetik I japin çajit edhe veti diuretike e dliruese, të cilat përforcohen nga prania e rrënjës qumështore që nxit prodhimin e tëmthit. Kjo përzjerje e bën çajin të efektshëm për mjekimin e formave të lehta të sëmundjes së sheqerit. Rrënja e gramit përmban triticinë që është e ngjashme me insulinën. Gjethet e mërsinës pakësojnë sasinë e sheqerit në gjak.

Përgatitja: Në masën e një filxhani ujë hidhen dy lugë çaji me përgatëse, që zjen ngadalë deri në vlim, për afro 5-10 minuta. Lihet, i mbuluar për 10-15 min. Kullohet dhe mund të pihet i ngrohtë ose i ftohtë, sipas dëshirës. Rekomandohen 2-3 doza në ditë.

Curative properties: This tea is a mixture of various medical herbs which directly help to decrease the blood sugar levels and induce the glands. Goat`s rue has hypoglicemic effect due to alcaloid galegin (guanidine`s derivate) that can be found in its seeds.Stinging nettle leaves and bilberry leaves is effective against diabetes (from clinical tests). Lime beans due to the mineral salt,amino-acids etc. not only has anti-diabetic properties but also gives to this tea diuretic effects which are consolidated even by the presence of Common dandelion roots that stimulate the bile function. This mixture makes this tea effective even for the simple state of diabetes`disease. Couch grass contains triticin ,which is similar to insulin. Common myrtle leaves helps reducing the sugar quantity in blood.

Additional information

Weight 120 g