Çaj Anti-Kolesterol

2.40 

Bimët përbërëse të këtij çaji kanë aftësi koleretike dhe kalagoge dmth që rrisin prodhimin e tëmthit dhe lehtësojnë rrjedhjen e tij, duke ulur kolesterolin në gjak. Fleta e betullës ul kolesterolin duke favorizuar rritjen e kolesterolit të mirë (HDL); ajo favorizon largimin e lëngjeve të tepërta dhe ndikon në veshka mbi shkëmbimin e sodë-potasit. Rrënja e qumështores (në sajë të acideve, kolinës, alkaloideve etj), ka veti rigjeneruese të gjakut, nxit prodhimin e tëmthit dhe ul kolesterolin. Kjo përzjerje e bën çajin të efektshëm për mjekimin e formave të lehta të sëmundjes së sheqerit. Rrënja e gramit përmban triticinë që është e ngjashme me insulinën. Gjethet e mërsinës pakësojnë sasinë e sheqerit në gjak.

Categories: ,

Description

Përbërja: Fletë betulle, lule murrizi, fletë hithri, fom mjeksor, rrënjë qumështore, bisht kali, trëndafil i kuq, vjeshtull, fletë qershigle, angjinar, fletë ulliri, etj.

Vetitë kuruese: Bimët përbërëse të këtij çaji kanë aftësi koleretike dhe kalagoge dmth që rrisin prodhimin e tëmthit dhe lehtësojnë rrjedhjen e tij, duke ulur kolesterolin në gjak. Fleta e betullës ul kolesterolin duke favorizuar rritjen e kolesterolit të mirë (HDL); ajo favorizon largimin e lëngjeve të tepërta dhe ndikon në veshka mbi shkëmbimin e sodë-potasit. Rrënja e qumështores (në sajë të acideve, kolinës, alkaloideve etj), ka veti rigjeneruese të gjakut, nxit prodhimin e tëmthit dhe ul kolesterolin. Kjo përzjerje e bën çajin të efektshëm për mjekimin e formave të lehta të sëmundjes së sheqerit. Rrënja e gramit përmban triticinë që është e ngjashme me insulinën. Gjethet e mërsinës pakësojnë sasinë e sheqerit në gjak.

Përgatitja: Në masën e një filxhani me ujë, hidhet nje lugë (gjelle) me përzjerje që vihet të ziejë në flakë të ulët. Pas vlimit lihet të ftohet për 5-10 min. Kullohet e pihet i ngrohtë ose i vakët, i ëmbëlsuar sipas dëshirës. Merren 2-3 doza të tilla në ditë

Anti-cholesterol tea
Curative properties: the herbs combined in this blend have cholerectic and chalagoue properties, which means that they increase the bile secretion and help its effusion, reducing the cholesterol levels in blood. Silver birch has a great impact in reducing the cholesterol and increasing the levels of good cholesterol (HDL), it helps removing the unnecessary fluids and influence the exchange process of sodium and potassium in the kidneys. Common dandelion (because of its acids,coline,halcholides etc.) has regenerative effect on blood,induces the bile function and reduces the cholesterol.Artichoke induces the bile secretion and operate in cholesterine and urea metabolism and gives diuretic effect. Other herbs help in running the uric acid out of the body,dilate the veins fighting hypertension and causing the decreaseing of cholesterol levels.