Çaj Anti-Stres 100g

2.20 

Bimët përbërëse të këtij çaji kanë aftësi koleretike dhe kalagoge dmth që rrisin prodhimin e tëmthit dhe lehtësojnë rrjedhjen e tij, duke ulur kolesterolin në gjak. Fleta e betullës ul kolesterolin duke favorizuar rritjen e kolesterolit të mirë (HDL); ajo favorizon largimin e lëngjeve të tepërta dhe ndikon në veshka mbi shkëmbimin e sodë-potasit. Rrënja e qumështores (në sajë të acideve, kolinës, alkaloideve etj), ka veti rigjeneruese të gjakut, nxit prodhimin e tëmthit dhe ul kolesterolin. Kjo përzjerje e bën çajin të efektshëm për mjekimin e formave të lehta të sëmundjes së sheqerit. Rrënja e gramit përmban triticinë që është e ngjashme me insulinën. Gjethet e mërsinës pakësojnë sasinë e sheqerit në gjak.

Categories: ,

Description

Përbërja: Lule murrizi, kamomil, bar blete, mentë, sherebelë, shpatore, sumbull bari, lëvore shelgu.

Vetitë kuruese: Bimët e kombinuara në këtë çaj, duke plotësuar veprimet e njëra tjetrës i japin atij një efekt të plotë qetësues në neurozat e ndryshme, në pagjumësitë, lodhjet nervore si dhe dhimbjet e kokës. Sumbullari ka veti të lehta hipnotike dhe qetësuese që kombinohen me vetitë spazmalitike dhe sedative mjaft të mira të kamomilit, murrizit dhe gjetheve të mentes, si dhe me vetitë e lehta gjumësjellëse të barit të bletës. Gjethet e urdhit lehtësojnë spazmat bronkiale dhe kanë veti antinevralgjike. Fleta e sherebelit dhe menta veprojnë në shqetësimet nervore, në marrjet e mendve dhe në gjendjen e ligështimit. Lëvorja e shelgut në saj të përmbajtjes si balicines qetëson dhimbjet në nevralgji dhe vepron ndjeshëm kundër pagjumësisë.

Përgatitja: Një lugë gjellë nga përzjerja hidhet në një filxhan më ujë të valuar. Lihet 5-10 minuta. Lëngu, kullohet dhe pihet i ëmbëlsuar me sheqer ose mjaltë. Mund të merren deri në 2 filxhana çaj në ditë.

Organic Anti-stress Tea

Curative properties: The herbs combined in this blend, completing each-other`s properties giving a complete relaxing effect in various neuroses,insomnia,mental strain and headache. Great hops possesses light hypnotic and calming property which are combined with the good spasmodic and sedative properties of the chamomile,Hawthorne and peppermint leaf and with the light hypnotic property of lemon balm. Ivy leaves calm the bronchitis spasms and has anti neuralgic properties.Sage leaves and peppermint help in cases of nervous disturbs,dizziness and mild depression. Willow, because of its components like balicine, calm the neuralgia ache and act significantly against insomnia.

Additional information

Weight 120 g