Çaj Anti-Tonsilit 85g

2.20 

Fletët e mentes, sherebelit, trumzës, lulet e kamomilit dhe kopra, në sajë të esencave dhe substancave të tjera aktive që ato përmbajnë , kanë veti frenuese dhe dizifektuese për infeksionet e zakonshme dhe kronike të grykës. Fletët e luleshtrydhes, ferrës dhe arrës kanë aftësi qetësuese të stresit dhe mbrojnë zemrën duke ulur kolesterolin në gjak. Trëndafili i egër është një katalizator për shërimin e shpejtë nga të ftohtët, kundër bronkitit dhe laringitit, si dhe në mbrojtjen e imunitetit të organizmit. Gjethet e dellit veprojnë tek tiroidet paratiroidet. Lulet e shtogut dhe lulet e njëmijëfletëshit në sajë të përmbajtjes së tanineve, vitaminave P, C e K kanë aftësi dizifektuese dhe zbutëse, janë antiflamatore të acarimit të fytit dhe gojës. Mëllaga vepron me sukses kundër pezmatimit të rrugëve të frymëmarrjes dhe të fytit duke lehtësuar nxjerrjen e gëlbazës.

Categories: ,

Description

Përbërja: Sherebelë, mente, trëndafil, fletë arre, thundërmushkë, lule shtogu, njëmijëfletësh, trumëz, mëllagë të bardhë, kamomil, fletë ferre, gjethe, delli, fletë luleshtrydhe, kopër,etj.

Vetitë kuruese: Fletët e mentes, sherebelit, trumzës, lulet e kamomilit dhe kopra, në sajë të esencave dhe substancave të tjera aktive që ato përmbajnë , kanë veti frenuese dhe dizifektuese për infeksionet e zakonshme dhe kronike të grykës. Fletët e luleshtrydhes, ferrës dhe arrës kanë aftësi qetësuese të stresit dhe mbrojnë zemrën duke ulur kolesterolin në gjak. Trëndafili i egër është një katalizator për shërimin e shpejtë nga të ftohtët, kundër bronkitit dhe laringitit, si dhe në mbrojtjen e imunitetit të organizmit. Gjethet e dellit veprojnë tek tiroidet paratiroidet. Lulet e shtogut dhe lulet e njëmijëfletëshit në sajë të përmbajtjes së tanineve, vitaminave P, C e K kanë aftësi dizifektuese dhe zbutëse, janë antiflamatore të acarimit të fytit dhe gojës. Mëllaga vepron me sukses kundër pezmatimit të rrugëve të frymëmarrjes dhe të fytit duke lehtësuar nxjerrjen e gëlbazës.

Përgatija: Në një enë me ujë që valon (masa për një filxhan çaji) hidhet një lugë e madhe (gjelle) nga përzjerja, trazohet dhe lihet e mbuluar me një kapak për 7-10 minuta. Kullohet dhe pihet i vakët 2-3 herë në ditë. Mund të ëmbëlsohet me sheqer ose mjaltë sipas dëshirës.

Anti tonsillitis mixture
Curative properties: Mint leaves due to their essences and other active substances which they are consisted of, possesses prohibitive and anti-inflammatory effects against the common and chronic infections of throat.Strawberry leaves,walnut and blackberry leaves have got relaxing effect against stress and protect the heart reducing the cholesterol. Dog rose is an accelerant cure against pneumonia,bronchitis and laryngitis and for the protection of the organism.Plantain leaves give effect on the thyroid. Elder flower and Yarrow,due to their tanning ingredients as vitamins P,C and K have got relief effect and are anti inflammation against throat irritation. Hollyhock successfully acts against the irritation of respiratory routes and throat,helping expectoration as well(phlegm exemption).

Additional information

Weight 105 g