Çaj Bar Blete

2.40 

Fletët dhe lulet e barit të bletës përmbajnë vaj esencial (që në vetvete përmban citrate, linalool, geraniolo etj), taninë, rezina e acid sucinik. Çaji I barit të bletës ka aftësi të mira sedative, antispazmatike, karminative, kolerektike etj. Pra në sajë të përmbajtjes shquhet në aftësitë për të liruar ngërçet e muskulaturës së butë, në lirimin e gazeve nga zorrët, ndihmon në prodhimin e tëmthit në mëlçi, ngadalëson rrahjet e forta të zemrës, ul presionin e lartë të gjakut, ndihmon në pagjumësi, qetëson neurozat kardiake dhe çrregullimet psikoneurotike.

Categories: ,

Description

Përbërja: Bar Blete

Vetitë Kuruese: Fletët dhe lulet e barit të bletës përmbajnë vaj esencial (që në vetvete përmban citrate, linalool, geraniolo etj), taninë, rezina e acid sucinik. Çaji I barit të bletës ka aftësi të mira sedative, antispazmatike, karminative, kolerektike etj. Pra në sajë të përmbajtjes shquhet në aftësitë për të liruar ngërçet e muskulaturës së butë, në lirimin e gazeve nga zorrët, ndihmon në prodhimin e tëmthit në mëlçi, ngadalëson rrahjet e forta të zemrës, ul presionin e lartë të gjakut, ndihmon në pagjumësi, qetëson neurozat kardiake dhe çrregullimet psikoneurotike.

Përgatitja: Një lugë gjelle nga përmbajtja hidhet në një enë ku shtohet masa e një filxhani ujë të sapo valuar. Ena mbulohet për 5 minuta, më pas përzihet me lugë dhe lihet edhe për 5 minuta të tjera. Kullohet dhe pihet i ëmbëlsuar me sheqer.