Çaj Boronice

Frytet e boronicës ( ose frytet e qershiglës) janë të pasura me taninë, acid malik, citrik e benzoik si dhe me vitamina A, C dhe P. Frytet e boronicës dhe çaji i dalë prej tyre ndihmon dukshëm në trajtimin e çrregullimeve të qarkullimit të gjakut në kapilarë, veçanërisht në hemoragjitë e retinës. Krahas vlerave që ka si një çaj i përditshëm boronica ndihmon në infeksionet e zgavrës së gojës dhe atë të fytit. Gjithashtu ndihmon kundër heqjes së barkut, kundër hemorroideve ( majasëllit), kundër ulçerës gastrike dhe variçeve. Boronica e egër është gjithashtu e njohur si një mjet që lufton ndjeshëm diabetin.

* Paketimi Bio:
-Alumini Standart 1000 gr
-XL 430 gr

Categories: ,

Description

Përbërja: Boronicë të egër 100% organike.

Vetitë kuruese: Frytet e boronicës ( ose frytet e qershiglës) janë të pasura me taninë, acid malik, citrik e benzoik si dhe me vitamina A, C dhe P. Frytet e boronicës dhe çaji i dalë prej tyre ndihmon dukshëm në trajtimin e çrregullimeve të qarkullimit të gjakut në kapilarë, veçanërisht në hemoragjitë e retinës. Krahas vlerave që ka si një çaj i përditshëm boronica ndihmon në infeksionet e zgavrës së gojës dhe atë të fytit. Gjithashtu ndihmon kundër heqjes së barkut, kundër hemorroideve ( majasëllit), kundër ulçerës gastrike dhe variçeve. Boronica e egër është gjithashtu e njohur si një mjet që lufton ndjeshëm diabetin.

Përgatitja: Kokrrat mund të përtypen nga goja ose të merren në formë çaji (në vartësi edhe të moshës). Mesatarisht një deri në dy lugë çaji (=5-10 gram) përtypen mirë në gojë dhe më pas gëlltiten. Çaji përgatitet duke zhytur në një enë (masa e dy filxhanave çaji) me ujë të vakët një –dy lugë fryte boronice dhe duke i lënë të mufaten për dhjetë minuta. Më pas ena vihet në zjarr deri në vlim. Lëngu i përftuar pihet si një çaj dhe frytet e mbetura mund të hahen.

Bilberry fruits are rich of tannins, malice,citric and benzoic acid, vitamin A,C and P. The bilberry fruits and the tea derived from them help to treat the blood circulation disorders (especially the retina bleeding). Besides the values it has like a daily tea,it helps even for the mouth and throat`s infections.It is used in the diarrhea and hemorrhoid cases,for gastric ulcer and in varicose problems. Wild Bilberry is used against the diabetes as well.