Çaj Ekspektorant 90g

2.20 

Zhumbrica në sajë të përmbajtjes së esencës (timol, tinaneve etj.) substanca të hidhura, flavoneve, substancave fitoncide etj ndihmon në nxjerrjen e gëlbazës, në shtimin e rrjedhes së lëngut të stomakut, në përmirësimin e tretjes, në përmirësimin e spazmave të muskulaturës së lëmuar dhe në përmirësimin e çrregullimeve të stomakut e të zorrëve. Ndihmon shumë në kollën e bardhë. Trumëza përmban esencë me karvakrol e cimol, taninë, etj në sajë të të cilave nxit tretjen, largon gazrat nga zorrët, nxit nxjerrjen e gëlbazës dhe sistemin nervor. Agulicja ndihmon në nxjerrjen e gëlbazës nga rrugët ë frymëmarrjes dhe është kundër efizemës së mushkërive dhe bronkiteve akute dhe kronike. Molla përmirëson shijen e çajit dhe ka përmbajtje të lartë vitamine C.

Categories: ,

Description

Përbërja: Zhumbricë, trumëz, mollë të egër, lule agulice, etj.

Vetitë kuruese: Zhumbrica në sajë të përmbajtjes së esencës (timol, tanineve etj.) substanca të hidhura, flavoneve, substancave fitoncide etj ndihmon në nxjerrjen e gëlbazës, në shtimin e rrjedhes së lëngut të stomakut, në përmirësimin e tretjes, në përmirësimin e spazmave të muskulaturës së lëmuar dhe në përmirësimin e çrregullimeve të stomakut e të zorrëve. Ndihmon shumë në kollën e bardhë. Trumëza përmban esencë me karvakrol e cimol, taninë, etj në sajë të të cilave nxit tretjen, largon gazrat nga zorrët, nxit nxjerrjen e gëlbazës dhe sistemin nervor. Agulicja ndihmon në nxjerrjen e gëlbazës nga rrugët ë frymëmarrjes dhe është kundër efizemës së mushkërive dhe bronkiteve akute dhe kronike. Molla përmirëson shijen e çajit dhe ka përmbajtje të lartë vitamine C.

Përgatitja: Dy-tre lugë çaji zhyten në një gotë me ujë që valon, ena mbulohet me kapak dhe lihet për 15 min. Lëngu kullohet dhe pihet i ngrohtë dhe i ëmbëlsuar sipas dëshirës me mjaltë ose sheqer. Mund të merren një deri tre doza çaji në ditë.

Expectorant Tea

Curative properties: The Wild Thyme rich in essences like thymol,tannin,bitter substances, flavones, fitoncids etc, helps in expectoration (phlegm discharge),increases the stomach fluid flow,improves the digestion process, release the musculature spasms and relief the stomach and intestinal disorders. It`s effective against Whooping cough (Pertussis). Savory contains tannin,cymol essences,which induce the digestion, avert the flatulence, stimulates the nervous system and induce the expectoration(phlegm discharge). Primrose induces the expectoration from the respiration tracts and is used against the lungs emphysema. It helps in cases of chronic and acute bronchitis as well. The apple makes the tea tasteful and is rich in vitamin C.

Additional information

Weight 110 g