Çaj Fruta pylli 100g

2.20 

Miksimi i fryteve të bimëve aromatiko – mjeksore tërësisht të egra dhe të rritura në pyjet tanë, e bën këtë përzjerje në mënyrën më absolute një nga çajrat më të mirë. Frytet e pyllit që bëjnë pjesë në të, kanë përmbajtje të lartë vitaminash si C, A, B dhe P. Këto fryte përmbajnë gjithashtu acide organike, tanine etj. Kanë gjithashtu dhe veti mjaft të mira kuruese për traktin e frymëmarrjes, zemrën si dhe qarkullimin e gjakut.

Categories: ,

Description

Përbërja: Fryte boronice, trëndafil të kuq, manaferrë, vadhëz të egër, mollë të egër.

Vetitë kuruese: Miksimi i fryteve të bimëve aromatiko – mjeksore tërësisht të egra dhe të rritura në pyjet tanë, e bën këtë përzjerje në mënyrën më absolute një nga çajrat më të mirë. Frytet e pyllit që bëjnë pjesë në të, kanë përmbajtje të lartë vitaminash si C, A, B dhe P. Këto fryte përmbajnë gjithashtu acide organike, tanine etj. Kanë gjithashtu dhe veti mjaft të mira kuruese për traktin e frymëmarrjes, zemrën si dhe qarkullimin e gjakut.

Përgatitja : Një lugë çaji ose dhe më shumë, hidhet në enë dhe lihet të valojë për 3-7 minuta. Hiqet nga zjarri dhe lihet mbuluar për 5-7 minuta. Kullohet dhe mund të pihet i ëmbëlsuar ose jo, sipas dëshirës me sheqer ose mjaltë.

Curative properties: Forest fruits are rich of tannins,malice,citric and benzoic acid , vitamin A,B,C and P. The forest fruits and the tea derived from them, helps to treat the blood circulation disorders (especially in retina bleeding). Beside the values it has like a daily tea, this helps even for the mouth and throat`s infections. It is used in the diarrhea and hemorrhoid cases, for gastric ulcer and for the varicose problems. Wild bilberry is used against the diabetes as well.

Additional information

Weight 120 g