Çaj Malësie

Në saj të esencës, substancave të hidhura, tanineve, etj rigoni i malësisë (rigoni i kuq) përdoret si një mjet (çaj) që ndihmon tretjen dhe nxjerrjen e gëlbazës, mjekimin e rrugëve të frymëmarrjes, të kollës së bardhë dhe si një mjet shërues në rastet e rrufës dhe gripit pasi nxit dhe proçeset e djerësitjes dhe të urinimit në organizëm. Rigoni i kuq është i njohur prej kohësh dhe i përdorur në vendin tonë si për shijen e tij ashtu dhe për vlerat e tij mjekuese si një çaj. Kryesisht në Shqipërinë e veriut.

* Paketimi Bio:
-Alumini Standart 500 gr
-XL 125 gr

Categories: ,

Description

Përbërja: Rigon I kuq.

Vetitë kuruese: Në saj të esencës, substancave të hidhura, tanineve, etj rigoni i malësisë (rigoni i kuq) përdoret si një mjet (çaj) që ndihmon tretjen dhe nxjerrjen e gëlbazës, mjekimin e rrugëve të frymëmarrjes, të kollës së bardhë dhe si një mjet shërues në rastet e rrufës dhe gripit pasi nxit dhe proçeset e djerësitjes dhe të urinimit në organizëm. Rigoni i kuq është i njohur prej kohësh dhe i përdorur në vendin tonë si për shijen e tij ashtu dhe për vlerat e tij mjekuese si një çaj. Kryesisht në Shqipërinë e veriut.

Përgatitja: Një lugë çaji me rigon hidhet në një enë ku shtohet gjysëm gotë ujë që valon. Ena mbulohet me kapak dhe lihet për 10-12 minuta. Lëngu kullohet dhe pihet i ëmbëlsuar me sheqer ose mjaltë sipas dëshirës. Mund të pihen 1-3 filxhana të tillë në ditë.

Due to its essences,bitter substances, tannins etc. red oregano is used to help digestion process, the expectoration (phlegm discharge), to treat the respiration tracts diseases,whooping and it is used against the flu because it stimulates the perspiration and urination process. This herb is well known in Albania and it is used for its delicious taste and its curative properties, especially in Northern mountainous villages.