Çaj i Melçisë 90g

2.20 

Bimët e kombinuara në këtë çaj, përmirësojnë punën e mëlçisë në sajë të pranisë së qumështores dhe të lule basanit që nxisin veprimtarinë e mëlçisë. Mentia dhe njëmijëfletëshi janë kolagoge të fuqishëm, dhe si pasojë i krijojnë kushte të përshtatshme mëlçisë për të punuar normalisht. Esenca e këtyre të fundit në sajë të veprimit spazmolitik dhe antiskeptik, lirojnë spazmat, lehtësojnë dhimbjet e mëlçisë dhe përmirësojnë funksionin e saj. Mustaqet e misrit dhe lëvorja e drunakuqit me efektet e tyre diuretike e laksative, pastrojnë në mënyrë të tërthortë mëlçinë nga lëndët e dëmshme. Trëndafili i egër (në sajë të Vitaminave) zgjeron enët e gjakut nxit dhe rigjeneron indet e dëmtuara të mëlçisë.

Categories: ,

Description

Përbërja: Rrënjë qumështore, fletë mente, lule basani, njëmijëfletësh, mustaqe misri, lëvore drunakuqi, trëndafil të egër.

Vetitë kuruese: Bimët e kombinuara në këtë çaj, përmirësojnë punën e mëlçisë në sajë të pranisë së qumështores dhe të lule basanit që nxisin veprimtarinë e mëlçisë. Mentia dhe njëmijëfletëshi janë kolagoge të fuqishëm, dhe si pasojë i krijojnë kushte të përshtatshme mëlçisë për të punuar normalisht. Esenca e këtyre të fundit në sajë të veprimit spazmolitik dhe antiskeptik, lirojnë spazmat, lehtësojnë dhimbjet e mëlçisë dhe përmirësojnë funksionin e saj. Mustaqet e misrit dhe lëvorja e drunakuqit me efektet e tyre diuretike e laksative, pastrojnë në mënyrë të tërthortë mëlçinë nga lëndët e dëmshme. Trëndafili i egër (në sajë të Vitaminave) zgjeron enët e gjakut nxit dhe rigjeneron indet e dëmtuara të mëlçisë.

Përgatitja: Një lugë gjelle nga përzjerja hidhet në një enë ku shtohet një gotë ujë që valon, lihet 10 min, kullohet dhe lihet veçantë. Në mbetjen e përzjerjes shtohet një gotë me ujë dhe lihet të zjejë për 5 min. Pasi ftohet, çaji kullohet dhe përzihet me çajin e hequr në fillim. Pihen 2 gota me çaj në ditë. (Të ëmbëlsuara sipas dëshirës). Kura vazhdon një javë rresht në rastet e terapisë ndihmëse dhe 15-30 ditë në rastet e mjekimit parandalues

Curative properties: The herbs mixed in this tea, improve the liver function due to the presence of Common Dandelion and Saint John`s Wort. The mint leaves and the Yarrow flowers are a powerful cholagogue and create favorite conditions for the liver`s functions. The essence of these last ones, thank to their spasmalitic and antiseptic actions, relax the spasms,calm the liver aches and improve its function. The corn and Alder Buckthorn with their diuretic and laxative effects, indirectly deterge the liver from the harmful fluids.The Dog Rose, rich in vitamins,extend the blood vessels,stimulates and regenrates the damaged liver`s tissues.

Additional information

Weight 110 g