Caj Molle Kanelle & Hibiskus

Frutat e mollës së egër, përmbajnë acide organike, por me shumicë kanë acid malik , përmban këto vitamina: karotin, B1, B6 ,P,C…
Eshtë e pasur shumë me minerale si hekuri, zinku, kalciumi. Përdoret në rastet e diarresë, si dhe kundër acarimeve të grykës e faringut, me anë gargares (shpëlarje e gojës). Prania e kanellës është një burim antioksidantesh, mbron zemrën dhe ndihmon në rënien në peshë si dhe është një burim i mirë magnezi. Lulet e Hibiskusit të cilat kanë qenë të përdorura që në Egjiptin e lashtë kanë efekt diuretik dhe ulin temperaturën.

Categories: ,

Description

Frutat e mollës së egër, përmbajnë acide organike, por me shumicë kanë acid malik , përmban këto vitamina: karotin, B1, B6 ,C dhe P.
Eshtë e pasur shumë me minerale si hekuri, zinku, kalciumi. Përdoret në rastet e diarresë, si dhe kundër acarimeve të grykës e faringut, me anë gargares (shpëlarje e gojës). Prania e kanellës është një burim antioksidantesh, mbron zemrën dhe ndihmon në rënien në peshë si dhe është një burim i mirë magnezi. Lulet e Hibiskusit të cilat kanë qenë të përdorura që në Egjiptin e lashtë kanë efekt diuretik dhe ulin temperaturën.