Çaj Pelin(Stimulues Oreksi) 70g

2.20 

Pelini i bardhë në sajë substancave të hidhura dhe esencës që ka, përdoret si mjet që shton rrjedhjen e lëngut të stomakut duke përmirësuar ndjeshëm oreksin si dhe përmirëson punën e mëlçisë. Esenca e Pelinit përmban azulën (me veti shumë të mira antiskeptike), tyjoli, etj.

Kujdes! Pelini i përdorur në doza të mëdha është helmues dhe mund të dëmtojë trurin dhe të shkaktojë dridhje dhe çrregullime në organizëm.

Nuk rekomandohet të përdoret nga gratë, gjatë periudhës së shtatëzanisë.

Categories: ,

Description

Përbërja: Pelin

Vetitë kuruese: Pelini i bardhë në saj te substancave të hidhura dhe esencës që ka, përdoret si mjet që shton rrjedhjen e lëngut të stomakut duke përmirësuar ndjeshëm oreksin si dhe përmirëson punën e mëlçisë. Esenca e Pelinit përmban azulën (me veti shumë të mira antiskeptike), tyjoli, etj.

Kujdes! Pelini i përdorur në doza të mëdha është helmues dhe mund të dëmtojë trurin dhe të shkaktojë dridhje dhe çrregullime në organizëm.

Nuk rekomandohet të përdoret nga gratë, gjatë periudhës së shtatëzanisë.

Përgatitja: Një luge çaji (1,5-3 gr) Pelin hidhet në një enë ku shtohet gjysëm filxhani me ujë të sapo zierë. Ena mbulohet me kapak dhe lihet e mbuluar për tu ftohur për 12-15 minuta. Lëngu kullohet dhe pihet me masën e një luge gjelle gjysëm ore përpara çdo grënie (vakti). Veprimet si me lart bëhen çdo ditë për dy javë e më pas ndërpritet dhe shihet ndikimi

Pelin` Common wormwood
Curative properties: The white Common wormwood,due to its bitter substances and essences , is used to enhance the stomach fluids flow,improving the apetite and the liver`s activity. The essence of the wormwood is rich in Azulen (with a lot of antiseptic properties), tylol etc.
Be careful: If Common Wormwwod is used in large doses, might be poisonous, that might damage the brain and causes various disorers for the organism. It is not recommended to be used by the pregnant women.

Additional information

Weight 90 g