Çaj për Temthin

2.40 

Çaji nxit kryesisht rrjedhjen e tëmthit, në sajë të pranisë së rrënjës së qumështores dhe gjetheve të mentes. Rrënjët e sanzit nxisin rrjedhjen e lëngjeve të stomakut, shtojnë lëngun e tëmthit dhe ndihmojnë kështu në funksionimin e mëlçisë së zezë. Në sajë të pranisë së lëvores së drunakuqit, përzjerja përdoret edhe kundër kapsllëkut të shkaktuar nga pamjaftueshmëria e lëngut të tëmthit. Lulet e kamomilit dhe të njëmijëfletëshit plotësojnë efektin kalagog të gjithë përzjerjes dhe veç kësaj ato janë dhe kundër mahisjes së rrugëvë biliarë. Çaji në tërësi, duke mbajtur tëmthin në gjendje të holluar, pengon tërthorazi formimin e gurëvë përkatës, ndërsa prania e lule akut ndihmon në tretjen e gurëve.

Categories: ,

Description

Përbërja: Rrënjë qumështore, fletë mente, lule njëmijëfletëshi, lëvorë drunakuqi, rrënjë sanzi, lule aku, lule kamomili, etj.

Vetitë kuruese: Çaji nxit kryesisht rrjedhjen e tëmthit, në sajë të pranisë së rrënjës së qumështores dhe gjetheve të mentes. Rrënjët e sanzit nxisin rrjedhjen e lëngjeve të stomakut, shtojnë lëngun e tëmthit dhe ndihmojnë kështu në funksionimin e mëlçisë së zezë. Në sajë të pranisë së lëvores së drunakuqit, përzjerja përdoret edhe kundër kapsllëkut të shkaktuar nga pamjaftueshmëria e lëngut të tëmthit. Lulet e kamomilit dhe të njëmijëfletëshit plotësojnë efektin kalagog të gjithë përzjerjes dhe veç kësaj ato janë dhe kundër mahisjes së rrugëvë biliarë. Çaji në tërësi, duke mbajtur tëmthin në gjendje të holluar, pengon tërthorazi formimin e gurëvë përkatës, ndërsa prania e lule akut ndihmon në tretjen e gurëve.

Përgatitja: Një lugë gjelle me përzjerje hidhet në një ënë ku shtohet një gotë ujë në vlim. Lihet e mbuluar për 10 min. Lëngu kullohet dhe lihet mënjanë, në mbetjen e bimëve shtohet një gotë me ujë dhe vihet të zjejë për 5 min. Çaji përzihet më atë të parin dhe do të kemi dy dozat e një ditë. (Çaji duhet të pihet sa më pak i ëmbëlsuar) Kura vazhdon deri në 7-8 ditë.

Herbal mixture for gall and gallstones treatment
Curative properties: This tea, mainly stimulates the galls secretion, due to its components like Common Dandelion and Spearmint. Great Yellow Gentian induces stomachs fluids secretion and help the livers functions. Thanks to Alder Buckthorn,this mixture is used even against constipation cases, caused by the galls fluids insufficiency. Chamomille and Yarrow complete the colagogue effects of this mixture and besides that; they are used against the swollen of the billiar tracts. This tea keeps the galls liquid in a diluted state and indirectly prevents the creation of the gallstones; while the presence of the Everlasting flower helps the body in the dissolution of these stones.