Çaj Podagres

2.40 

Fletët e frashërit përmbajnë kuercitrine, acid ursolik dhe vitaminë K2, nxisin urinimin dhe përdoren kundër reumatizmit dhe gutës. Fshesa e keqe duke nxitur epitelin e veshkave shton nxjerrjen e acidit urik i cili është shkaku i formimit të urateve e që sjellin podagrën si pasojë e depozitimit në artikulacionet e këmbëve apo duarve. Fletët e mështeknës përmbajnë saponinë, taninë katekike dhe flavonoide që shtojnë veprimin diuretik dhe ndihmojnë në nxjerrjen e acidit urik e të kolesterinës duke ndihmuar në uljen e dhimbjes së kyçeve. Lëvorja e shelgut në saj të një heteroziti që quhet salicinë, liron acidin salicilik nga organizmi dhe rekomandohet kundër podagrës, gonadrës, kirargas dhe reumatizmit kronik.

Categories: ,

Description

Përbërja: Frashër të bardhë, fletë mështekne, lëvore shelgu, lule shtogu, fshesë të keqe etj.

Informacion: Podagra është formë e atritit akut që shfaqet me skuqjen e lëkurës, fryrjen e duke dhënë dhimbje të mëdha deri në bllokim. Shkaku është depozitimi i urateve të acidit urik të tepërt që nuk largohet nga organizmi.

Vetitë kuruese: Fletët e frashërit përmbajnë kuercitrine, acid ursolik dhe vitaminë K2, nxisin urinimin dhe përdoren kundër reumatizmit dhe gutës. Fshesa e keqe duke nxitur epitelin e veshkave shton nxjerrjen e acidit urik i cili është shkaku i formimit të urateve e që sjellin podagrën si pasojë e depozitimit në artikulacionet e këmbëve apo duarve. Fletët e mështeknës përmbajnë saponinë, taninë katekike dhe flavonoide që shtojnë veprimin diuretik dhe ndihmojnë në nxjerrjen e acidit urik e të kolesterinës duke ndihmuar në uljen e dhimbjes së kyçeve. Lëvorja e shelgut në saj të një heteroziti që quhet salicinë, liron acidin salicilik nga organizmi dhe rekomandohet kundër podagrës, gonadrës, kirargas dhe reumatizmit kronik.

Përgatitja: Një lugë gjelle me përmbajtje hidhet në një enë ku shtohet një gotë me ujë të nxehtë, lihet për 10-15 minuta ku kullohet dhe veçohet. Mbetjes i shtohet një gotë me ujë dhe valohet për 5 minuta. Pasi ftohet, kullohet dhe përzihet me të parin. Pihen 2-3 gota gjatë ditës për 2-3 javë. Këshillojmë ndërprerjen për 10 ditë dhe më pas rifillimin

Curative properties: The leaves of Narrow-Leafed Ash contain cuercitrine ,urosolic acid and vitamin K2,stimulates the urination and are used against arthritis and gout. Gorse stimulating the kidneys epithelial tissue increases the excretion of uric acid which is the main cause of the formation of urates that causes the podagra because of its depositation in hands and foots articulations.Silver birch leaves contain saponine,catechin tannins and flavonoids that increase the diuretic action and helps in the excretion of the uric acid and colesterine helping in the relief of articulation pain. Elder flowers because of a heterosit called salicin, release the salicilik acid from the body and is recommended against podagra ,gonadra,chirarga and chronic arthritis.