Çaj Qetësues (për Menopauzën)

2.40 

Njëmijëfletëshi në sajë të esencës me azulen, cineol, substancës së hidhur akileine, vitaminës K, tanineve etj që përmban, liron spazmat e muskulaturës së butë (Spazmolitik), veçanërisht të mitrës, ngërçet dhe dhimbjet e stomakut me origjinë nervore, si lehtësues dhe rregullues. Kamomili shton djersitjen dhe qetëson në tërësi. Sherebela pakëson djerësitjet e tepërta gjatë natës në periudhën e klimakterit duke lehtësuar ciklin menstrual (tek gratë) dhe ndihmon gjithashtu në qarkullimin e gjakut. Murrizi ka veti antisklerotike dhe sedative ndaj dhe vepron në fuqizimin natyral të zemrës. Ndikon në rregullimin e frymëmarrjes dhe në pagjumësi. Vetitë kurative e bëjnë çajin efikas për gratë si dhe për burrat e moshës së tretë

Categories: ,

Description

Përbërja: Lule murrizi, lule shtogu, fletë sherebeli, lule kamomili, rozmarinë, njëmijëfletësh, majdanoz, fletë arre, gjethe luleshtrydhe, etj.

Vetitë kuruese: Njëmijëfletëshi në sajë të esencës me azulen, cineol, substancës së hidhur akileine, vitaminës K, tanineve etj që përmban, liron spazmat e muskulaturës së butë (Spazmolitik), veçanërisht të mitrës, ngërçet dhe dhimbjet e stomakut me origjinë nervore, si lehtësues dhe rregullues. Kamomili shton djersitjen dhe qetëson në tërësi. Sherebela pakëson djerësitjet e tepërta gjatë natës në periudhën e klimakterit duke lehtësuar ciklin menstrual (tek gratë) dhe ndihmon gjithashtu në qarkullimin e gjakut. Murrizi ka veti antisklerotike dhe sedative ndaj dhe vepron në fuqizimin natyral të zemrës. Ndikon në rregullimin e frymëmarrjes dhe në pagjumësi. Vetitë kurative e bëjnë çajin efikas për gratë si dhe për burrat e moshës së tretë.

Përgatitja: Në masën e një filxhani ujë hidhen një lugë çaji me përgatëse, që zjen ngadalë deri në vlim. Lihet, i mbuluar për 10-15 min. Kullohet dhe mund të pihet i ëmbëlsuar ose jo, i ngrohtë ose i ftohtë, sipas dëshirës. Rekomandohen 2-3 doza në ditë.

Curative properties: Because of azulene essence, cineol,the bitter acileine substance,vitamin K,tannin etc, Yarrow, relax the musculature spasms (spasmolitic) especially the uterous ones, and calm the stomach cramp and aches. The camomile augments the perspiration and is a tranquiliser. Sage reduces the excessive perspiration during the night (during the climateric time) reliving the menstrual cycle facilitate the blood circulation as well. Hawthorn has got anti sclerotic and sedative properties and give effect in the natural strengthen of the heart. It influences in respiration control and insomnia.Curative properties make this tea efficient for women and men of the third age as well.