Çaj Sherebele

Fletët e sherebelit përmbajnë esencë të pasur me tyjon, kanë taninë, substanca të hidhura dhe kanë cilësi të mira kuruese dhe rigjeneruese për sistemin nervor dhe atë tretës. Ndihmon kundër heqjes së barkut, si dhe tek femrat lehtëson gjatë ciklit të menstruacioneve. Sherebeli në vetëvete është një konservues natyror shumë i mirë. Përdoret në rastet e bronkiteve, depresioneve si dhe në formë gargare në infeksione të gojës apo të bajameve. Përdoret si larës trupi e lëkure në rastet e reumatizmës si dhe mjaft efikas në djersitjen e tepruar ose thjesht në aromatizimin e trupi.

Kujdes! Për përdorime specifike këshillohuni më parë me mjekun tuaj! Duhet të respektohen dozat si dhe, këshillojmë të mos përdoret për periudha të gjata kohore (mbi tre jave) pa ndërprerje. Nuk këshillohet të meret nga gra në periudhën e shtatzanisë si dhe gjatë periudhës së ushqyerjes së foshnjës me gji.

* Paketimi Bio:
-Alumini Standart 350 gr
-XL 90 gr

Categories: ,

Description

Përbërja: Sherebelë

Vetitë Kuruese: Fletët e sherebelit përmbajnë esencë të pasur me tyjon, kanë taninë, substanca të hidhura dhe kanë cilësi të mira kuruese dhe rigjeneruese për sistemin nervor dhe atë tretës. Ndihmon kundër heqjes së barkut, si dhe tek femrat lehtëson gjatë ciklit të menstruacioneve. Sherebeli në vetëvete është një konservues natyror shumë i mirë. Përdoret në rastet e bronkiteve, depresioneve si dhe në formë gargare në infeksione të gojës apo të bajameve. Përdoret si larës trupi e lëkure në rastet e reumatizmës si dhe mjaft efikas në djersitjen e tepruar ose thjesht në aromatizimin e trupit.

Kujdes! Për përdorime specifike këshillohuni më parë me mjekun tuaj! Duhet të respektohen dozat si dhe, këshillojmë të mos përdoret për periudha të gjata kohore (mbi tre jave) pa ndërprerje. Nuk këshillohet të meret nga gra në periudhën e shtatzanisë si dhe gjatë periudhës së ushqyerjes së foshnjës me gji.

Përgatitja: Në një enë (200ml) ku ështe hedhur ujë i sapovaluar shtohet masa e një luge gjelle me sherebelë. Mbulohet me një kapak dhe lihet për 10-15 minuta. Kullohet dhe pihet i ëmbëlsuar me sheqer ose mjaltë 2 herë gjatë ditës.

The sage leaves contain essence rich in thujone ,tanin,bitter substances and have good curative and regenerative qualities for the nervous and digestive system. It helps against diarrhea and in women it helps during the menstruations.

Attention: For specific uses consult your physician! Doses must be respected and is recommended not to be used for long periods of time (more than 3 weeks) without interruption.It is not recommended to be used by women during pregnacy and during the lactation. Sage itself is a good natural conservant . It is used in bronchitis ,depression and as a mouthwash in mouth or tonsils infections.It is used as a cleansing of the body and skin and is very effective in cases of eccessive sweating or simply as an fragrance for the body.