Glikanxo Yll* (Anisë Star) 35g

1.85 

Kjo erëz shquhet që në antikitet për dukuritë diuretike (tretëse). Përdoret masivisht për të aromatizuar ushqimet në kuzhinën Kineze e atë Aziatike; vitet e fundit përdoret edhe në kuzhinën shqiptare. Aromatizon mishin e furrës, të zgarës dhe tavat me perime. Gjatë gatimit zbutet ndjeshëm duke lëshuar aromën e saj karakteristike. Eshtë bazë në përgatitjen e disa likereve, uzos etj. Përdoret edhe si për garniturë në pjatanca të ndryshme.

Categories: ,

Description

Përbërja: Glikanxo yll

Përdorimi:Kjo erëz shquhet që në antikitet për dukuritë diuretike (tretëse). Përdoret masivisht për të aromatizuar ushqimet në kuzhinën Kineze e atë Aziatike; vitet e fundit përdoret edhe në kuzhinën shqiptare. Aromatizon mishin e furrës, të zgarës dhe tavat me perime. Gjatë gatimit zbutet ndjeshëm duke lëshuar aromën e saj karakteristike. Eshtë bazë në përgatitjen e disa likereve, uzos etj. Përdoret edhe si për garniturë në pjatanca të ndryshme.

Additional information

Weight 45 g