Kanellë e grirë kasia 60g

1.00 

Emri kanellë vjen nga italishtja, nga forma e veçante e bimës si një kallam. Emërtimi anglez “cinammon”e ka origjinën nga arabishtja dhe do të thotë bimë me aromë. Kanella ka një histori mijëravjecare: citohet ne Bibel ne librin e eksodit dhe është përdorur dhe nga egjiptianet e lashtë. Varieteti Kasia është një lloj tjetër kanellë me arome të fortë. Përdoret kryesisht në ëmbëlsira, sallata frutash, përzierje për frulator etj.

Categories: ,

Description

Emri kanellë vjen nga italishtja, nga forma e veçante e bimës si një kallam. Emërtimi anglez “cinammon”e ka origjinën nga arabishtja dhe do të thotë bimë me aromë. Kanella ka një histori mijëravjecare: citohet ne Bibel ne librin e eksodit dhe është përdorur dhe nga egjiptianet e lashtë. Varieteti Kasia është një lloj tjetër kanellë me arome të fortë. Përdoret kryesisht në ëmbëlsira, sallata frutash, përzierje për frulator etj.

Additional information

Weight 80 g