Kanellë e Plotë 35g

1.85 

Emri kanelle vjen nga italishtja, nga forma e vecante e bimes si nje kallam. Emertimi anglez “cinammon”e ka origjinen nga arabishtja dhe do te thote bime me arome. Kanella ka nje histori mijravjecare: citohet ne Bibel ne librin e eksodit dhe eshte perdorur dhe nga egjiptianet e lashte. Ne mesjete importohej ne perendim me karvane, beri qe te lidhej nje linje trafiku e qendrueshme e Holandezeve me Sri Lanken, e cila ishte nga prodhuesit me te medhenj ne gjysemshelkullin e pare te 1600,dhe i beri holandezet importuesit kryesore ne Europe. Ne dallim nga shume ereza te tjera,kanella nuk nxirret nga nje fare apo frut por nga pjesa e brendshme e levores se bimes.

Categories: ,

Description

Përbërja:Kanellë e plotë.

Përdorimi:Përdoret në përgatitjen e tortave dhe ëmbëlsirave si sultiashit, budingut, tek ashurja tradicionale, në akullore, revani, kabuni, hallva, rizoto etj. Në kapuçino dhe specialitete të kuzhinës greke, italiane etj. Kanella shkop përdoret kryesisht duke u grirë sipër gatimit ku në moment rifiton aromën e fortë dhe kundërmuese të saj.