Pimentë (Allspice) 40g

1.30 

Allspice ose Pimenta eshte nje erez aromatike me prejardhje nga kontinenti Amerikan. Nga vete emri perfshin aromat e te gjitha erezave pasi ka arome te ngjashme me kanellen, arren e moskatit dhe karafilin gozhde.Perdoret ne aromatizimin e mishit, salcave te pergatitura, ne salcice, ne curry dhe pije aromatike. Perdoret gjithashtu ne embelsira dhe ne Cincinnati-style chili.

Categories: ,

Description

Allspice ose Pimenta eshte nje erez aromatike me prejardhje nga kontinenti Amerikan. Nga vete emri perfshin aromat e te gjitha erezave pasi ka arome te ngjashme me kanellen, arren e moskatit dhe karafilin gozhde.Perdoret ne aromatizimin e mishit, salcave te pergatitura, ne salcice, ne curry dhe pije aromatike. Perdoret gjithashtu ne embelsira dhe ne Cincinnati-style chili.