Sedativ

2.40 

Në këtë miksim bimësh mjeksore ndërthuren bimë me efekte qetësuese që veprojnë drejtpërdrejt në sistemin nervor qëndror duke larguar dhimbjet e kokës. Kamomili përmban esencë me kamazulen, bisabolol, farnesën etj, duke dhënë rol kështu si një mjet që shton djersitjen, qetëson në tërësi dhe ul ngacmueshmërinë e sistemit nervor qendror. Lëvorja e shelgut përmban një heterozid që quhet salicilinë, i ngjashëm me atë që gjendet në ilaçet e dhimbjes së kokës. Mentja (mentoli) ka, substanca tanike të hidhura qetëson dhimbjen e kokës dhe marrjen e mendeve.Sumbullbari në sajë të esencës dhe lupolonit që përmban ka veti të qetësojë sistemin nervor qendror, lehtëson tensionin nervor si dhe lufton pagjumësinë. Fleta e sherebelit, si një rregullator i mirë i qarkullimit të gjakut, vepron e ndihmon në trazirat nervore dhe në të marrët e mendve. Bari bletës vepron kundër dhimbjes së kokës me origjinë nervore.

Categories: ,

Description

Përbërja: Lule kamomili, lule sumbullbari, lëvore shelgu, gjethe mente e egër, fletë sherebeli, bar blete etj.

Vetitë kuruese:Në këtë miksim bimësh mjeksore ndërthuren bimë me efekte qetësuese që veprojnë drejtpërdrejt në sistemin nervor qëndror duke larguar dhimbjet e kokës. Kamomili përmban esencë me kamazulen, bisabolol, farnesën etj, duke dhënë rol kështu si një mjet që shton djersitjen, qetëson në tërësi dhe ul ngacmueshmërinë e sistemit nervor qendror. Lëvorja e shelgut përmban një heterozid që quhet salicilinë, i ngjashëm me atë që gjendet në ilaçet e dhimbjes së kokës. Mentja (mentoli) ka, substanca tanike të hidhura qetëson dhimbjen e kokës dhe marrjen e mendeve.Sumbullbari në sajë të esencës dhe lupolonit që përmban ka veti të qetësojë sistemin nervor qendror, lehtëson tensionin nervor si dhe lufton pagjumësinë. Fleta e sherebelit, si një rregullator i mirë i qarkullimit të gjakut, vepron e ndihmon në trazirat nervore dhe në të marrët e mendve. Bari bletës vepron kundër dhimbjes së kokës me origjinë nervore.

Përgatitja: Një lugë gjelle me përzjerjen bimore, hidhet në një filxhan me ujë të valuar, mbulohet dhe lihet për 10-15 minuta në qetësi. Kullohet dhe më pas pihet, I ëmbëlsuar me sheqer ose me mjaltë (sipas dëshirës). Mund të pihen 2-3 çaj në ditë.

Kujdes! Për rastet ku keni përsëritje të shpeshta të dhembjes së kokës rekomandojmë një këshillim me mjekun tuaj.

Sedative tea

Curativ properties: in this medical blend are combined herbals with sedativ properties which influence directly in the nervous system, relieving the headache. Camomile is consisted of kamazulen essence, bisabolol, farnesen etc, increasing in this way, the perspiration, tranquilize and incline the irritation of the central nervous system. Willow is consisted of saciline similar with the one founded at the headache pills. Peppermint has got bitter tannic substances which relive headache and the dizzying felling. Grat Hops, because of its essence and lupolone, tranquilize the central nervous system and relive the nervous tension and is used against the insomnia. Sage leaf is very a good regulator of the blood circulation and heps the nervous and dizzying disordes. Lemon Balm is active against the headache ofnervous provenience.

Note: in the cases you have constantly headache , you better ask a doctor for further advices.