Shafran Indie 390g

6.85 

Shafran Indie

Shafrani i Indise ose sic njihet ndryshe Curcuma eshte nje erez me prejardhje nga Azia jug-lindore qe dallohet nga aroma mbreselenese dhe ngjyra e arte . Se bashku me ereza te tjera Shafrani i Indise eshte nje nga perberesit kryesore te Curryt,te cilit i jep ngjyren e arte karakteristike. Kjo erez permendet shpesh edhe nga Marko Polo ne udhetimet e tij ne Kine, duke e ngjasuar per nga ngjyra dhe shija me Petalet e Shafranit. Ne perendim sot Curcuma perdoret shpesh si zevendesuese e Petaleve te Shafranit prej nga ka marre edhe emrin Shafran Indie. Ne Indi perdoret ne disa rite hindu ku ngjyra e arte simbolizon diellin ndersa murgjit budist edhe sot i ngjyrosin veshjet e tyre me Shafran Indie nga i cili marrin ngjyren e tyre karakteristike. Ne kuzine gjen perodim ideal ne mishrat e bardhe, gjelle,risoto si dhe bashkohet mjaft mire me peshk,djathra te bute,komposto frutash,yogurt dhe sallata.

Categories: ,

Description

Përbërja: Shafran Indie.

Përdorimi: Kurkuma është një nga erëzat më të njohura e të përdorura në kuzhinën aziatike. Kjo erëz vjen nga rrënja e një bime që rritet në Indi. Është ndër komponentet bazë që bëhet Carry. Përdoret si një ngjyroses i mirë. Përdoret në gatime fruta deti, peshku, mishra furre e zarzavate, në salca, gatime orizi etj. Gjen vend me raste edhe në ëmbëlsira dhe biskota.

Additional information

Weight 460 g