Shafran Petale (Zafferano) 0.6 g

9.50 

Shafrani eshte ereza me e shtrenjte ne bote. Ajo vjen nga pistilat e bimes Crocus sativus. Aroma e tij eshte percaktuar nga njohesit si e ngjashme me te mjaltit me nota te drithrave. Shafrani jep nje ngjyre te arte ushqimeve si rizoto, paella,etj. Perdorimi: Ne fillim shkermoqen pistilat dhe lihen ne uje te ngrohte per 20-30 minuta. Me pas lengu i perftuar i shtohet gatimit.Nje menyre alternative eshte ngrohja ne nje tigan me zjarr mesatar te pistilave dhe dhe me pas shkermoqja e tyre duke i kthyer ne pluhur i cili hidhet siper gatimit. Shafrani petale mund te pihet ne formen e cajit ku dallohet per vlerat e tij mjekesore si antidepresiv, antibakterial dhe antiseptik.

Description

Shafrani eshte ereza me e shtrenjte ne bote. Ajo vjen nga pistilat e bimes Crocus sativus. Aroma e tij eshte percaktuar nga njohesit si e ngjashme me te mjaltit me nota te drithrave. Shafrani jep nje ngjyre te arte ushqimeve si rizoto, paella,etj. Perdorimi: Ne fillim shkermoqen pistilat dhe lihen ne uje te ngrohte per 20-30 minuta. Me pas lengu i perftuar i shtohet gatimit
Nje menyre alternative eshte ngrohja ne nje tigan me zjarr mesatar te pistilave dhe dhe me pas shkermoqja e tyre duke i kthyer ne pluhur i cili hidhet siper gatimit. Shafrani petale mund te pihet ne formen e cajit ku dallohet per vlerat e tij mjekesore si antidepresiv, antibakterial dhe antiseptik.

Additional information

Weight 50 g