Trumëz (Satureja Montana) 50g

1.20 

Trumëza ose santoreggia (satureia) ,e njohur në kuzhinën Italiane, është një erëz aromatike mjaft e pëlqyer dhe e përdorur. Në sajë të aromës karakteristike trumëza përdoret në supa perimesh, të mbushura, në salca makaronash. Aromatizon këndshëm patate, kërpudha, perime furre dhe të skuqura. Ideal në aromatizimin e vajit të ullirit dhe atij pikant. Trumëza shkon shumë dhe në gatimin e peshkut dhe të kallamareve.

Categories: ,

Description

Përbërja:Trumëz.

Përdorimi: Trumëza ose santoreggia (satureia) ,e njohur në kuzhinën Italiane ,është një erëz aromatike mjaft e pëlqyer dhe e përdorur. Në sajë të aromës karakteristike trumëza përdoret në supa perimesh, të mbushura, në salca makaronash. Aromatizon këndshëm patate, kërpudha, perime furre dhe të skuqura. Ideal në aromatizimin e vajit të ullirit dhe atij pikant. Trumëza shkon shumë dhe në gatimin e peshkut dhe të kallamareve.

Additional information

Weight 60 g