Vaj fara Liri 250ml

3.65 

Vaji i farave të Lirit është nga i pangjyrë në të verdhë.Ai merret nga farat e thata dhe të pjekura të vetë bimës. Teknologjia e perpunimit është shtypja në të ftohtë, pa përbërës kimik apo aditiv shtesë, për të siguruar nëpërmjet procesit të ngrirjes të gjitha vlerat ushqyese të kësaj bime.Flaxseed ose Vaji i farave të Lirit është njohur që nga mesi i shekullit të 20 si një shtojcë dietike me shumë benefite për organizmin e njeriut.Një nga gjerat më të mira në perdorimin e vaji të Lirit është gjithanshmeria , cka do të thotë që jeni të lirë ta konsumoni si të deshironi. Mund ta konsumoni duke pire një luge gjelle me Vaj Liri. Mund ta perdorni në vënd të vajrave të tjerë për sallate,salca apo gjelle. Shoqërohet mirë edhe me smoothies,kos,bollgur etj.Vaji i Lirit mund të perdoret dhe në vënd të gjalpit duke shmangur kështu karbohidratet dhe duke marrë të gjita perfitimet e jashtëzakonshme të këtij vaji.

Category:

Description

Vaji i farave të Lirit është nga i pangjyrë në të verdhë.Ai merret nga farat e thata dhe të pjekura të vetë bimës. Teknologjia e perpunimit është shtypja në të ftohtë, pa përbërës kimik apo aditiv shtesë, për të siguruar nëpërmjet procesit të ngrirjes të gjitha vlerat ushqyese të kësaj bime.Flaxseed ose Vaji i farave të Lirit është njohur që nga mesi i shekullit të 20 si një shtojcë dietike me shumë benefite për organizmin e njeriut.Një nga gjerat më të mira në perdorimin e vaji të Lirit është gjithanshmeria , cka do të thotë që jeni të lirë ta konsumoni si të deshironi. Mund ta konsumoni duke pire një luge gjelle me Vaj Liri. Mund ta perdorni në vënd të vajrave të tjerë për sallate,salca apo gjelle. Shoqërohet mirë edhe me smoothies,kos,bollgur etj.Vaji i Lirit mund të perdoret dhe në vënd të gjalpit duke shmangur kështu karbohidratet dhe duke marrë të gjita perfitimet e jashtëzakonshme të këtij vaji.

Doza ditore:3 gr ose një lugë gjellë. Nuk rekomandohet në gra apo gjatë ushqyerjes me gji.

Perfitimet:

 • I pasur me fibra dhe i varfër me karbohidrate
 • Ndihmon në rënien ne peshë
 • Nuk permban gluten
 • Ёshtë i pasur me antioksidant
 • Ndihmon ne tretjen
 • Lehtëson kapsllëkun
 • Permban sasi shume te larta omega 3
 • Ul kolesterolin në gjak
 • Rregullon presionin e gjakut
 • Stabilizon sheqerin në gjak
 • Stabilizon sheqerin në gjak
 • Redukton ekzemat dhe inflamacione të ndryshme
 • Dhuron lëkure dhe flokë të shëndetshëm
 • Lufton (pastron)celulitin
 • I pasur me magnez dhe silic

Additional information

Weight 500 g