Vaj fara Susami

Category:

Description

Farat e susamit janë një ushqim i pasur me vitaminë E, të cilat luftojnë shfaqjen e rrudhave, shenjat e diellit dhe shenjat e tjera të plakjes, si dhe janë një pastrues efikas për mëlçinë. Acidi oleik dhe linoleik tek farat e susamit, janë substanca të bollshme me acide yndyrore esenciale, të cilat kanë veti oksiduese të rëndësishme për të luftuar radikalet e lira të mbajnë nën vëzhgim tensionin e gjakut dhe kolesterolin e lartë, vonesat ose reduktimin e efekteve të shkaktuara në tru nga sëmundja e Alzhaimerit.
Në sajë të pranisë së konsiderueshme të aminoacideve si metonina dhe triptofani, vaji i susamit është vendimtar për një shumëllojshmëri aktivitetesh organike, si në fazën e rritjes dhe në moshën e rritur. Niacina, thiamina dhe riboflavina, si dhe mineralet esenciale të tilla si kalciumi, seleniumi, magnezi, fosfori dhe hekuri, lejojnë që ai të veprojë si një mbështetës i sistemit imunitar dhe në plotësimin muskuloskeletal, si pjesë e një programi për parandalimin e osteoporozës.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Vaj fara Susami”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment