Shporta juaj

0

Shporta juaj eshte bosh

Bli tani

Çaj Anti-Kolesterol 95g

€2.20

Përbërësit: Fletë betulle, lule murrizi, fletë hithre, fom mjekësor, rrënjë qumështore, bisht kali, trëndafil i egër, vjeshtull, fletë qershigle, angjinar, fletë ulliri. Vetitë Kuruese: Bimët e kombinuara në këtë përzierje bimore kanë efekt kolagog dhe kolerektik që do të thotë që rrisin prodhimin e tëmthit duke reduktuar nivelin e kolesterolit në gjak....

Përbërësit: Fletë betulle, lule murrizi, fletë hithre, fom mjekësor, rrënjë qumështore, bisht kali, trëndafil i egër, vjeshtull, fletë qershigle, angjinar, fletë ulliri.

Vetitë Kuruese: Bimët e kombinuara në këtë përzierje bimore kanë efekt kolagog dhe kolerektik që do të thotë që rrisin prodhimin e tëmthit duke reduktuar nivelin e kolesterolit në gjak. Betulla ka efekt në reduktimin e niveleve të kolesterolit të keq në gjak dhe rritjen e niveleve të kolesterolit të mirë (HDL). Ajo ndihmon në eliminimin e lëngjeve të tepërta duke ndikuar drejtpërdrejt në shkëmbimin e natrium-kaliumit në veshka. Radhiqja falë acideve, kolinës, halkolideve dhe përbërjeve të tjera ka efekt rigjenerues në gjak, ndikon në prodhimin e tëmthit dhe redukton nivelet e kolesterolit. Argjinarja nxit prodhimin e tëmthit dhe ndikon në metabolizmin e kolesterinës dhe uresë duke patur efekt diuretik. Bimët e tjera ndikojnë në eliminimin e acidit urik dhe zgjerojnë enët e gjakut duke luftuar hipertensionin dhe duke ulur nivelet e kolesterolit.

Përgatitja: Në masën e nje filxhani me ujë, hidhet një lugë gjelle me përzierje, vihet të ziejë ngadalë dhe pas vlimit hiqet dhe lihet të ftohet për 5-10 minuta. Kullohet dhe pihet, i ngrohtë ose i vakët, i ëmbëlsuar sipas dëshirës. Merren 2-3 doza të tilla në ditë.