Shporta juaj

0

Shporta juaj eshte bosh

Bli tani

Çaj Aronia 400g

€14.50

Aronia është një bimë e zbuluar dhe e përdorur fillimisht në Amerikën e veriut e më pas në Europë. Vitet e fundit kërkesa e madhe për frutat e saj bëri që këtë bimë ta sjellin e ta rrisin edhe fermerët e vëndit tonë. Frytet e Aronia-s përmbajnë një numër të...

Aronia është një bimë e zbuluar dhe e përdorur fillimisht në Amerikën e veriut e më pas në Europë. Vitet e fundit kërkesa e madhe për frutat e saj bëri që këtë bimë ta sjellin e ta rrisin edhe fermerët e vëndit tonë. Frytet e Aronia-s përmbajnë një numër të papërfillshëm kalorish dhe yndyrnash (50 gr frute të njoma 24 kalori). Aronia është një ndër bimët natyrore më të pasura me antioksidantë dhe ka përmbajtje të lartë vitaminash. Cipa e këtij fryti shquhet për përmbajtje të lartë të fibrave. Përdorimi më i mirë është konsumimi i fryteve direkt duke i përtypur. Për konsumatorët e çajit, frutat mund të ziejnë për 5 minuta dhe të përdoren me gjithë ujin e tyre ose për një shije dhe më të fortë të lihet për 20-30 minuta në ujë duke rifituar zbutjen, e më pas të përdoren në përzierjen e smoothie (miks frutash në frutalor). Shkojnë mirë dhe mund të kombinohet në: ëmbëlsira, shurupe, kokteile pijesh (alkoolike dhe joalkoolike), sallata frutash, muesli, akullore, etj.