Shporta juaj

0

Shporta juaj eshte bosh

Bli tani

Fara Liri 60g

€2.00

Farat e lirit janë fara të vogla të prodhuara nga bimët e lirit (Linum usitatissimum).  Janë një burim i pasur i acideve yndyrore të shëndetshme, fibrave, proteinave, vitaminave dhe mineraleve. Përmbajnë gjithashtu acide yndyrore omega-3 të rëndësishme për shëndetin e zemrës dhe për funksionimin e shëndetshëm të trurit. Një nga...

Farat e lirit janë fara të vogla të prodhuara nga bimët e lirit (Linum usitatissimum). 

Janë një burim i pasur i acideve yndyrore të shëndetshme, fibrave, proteinave, vitaminave dhe mineraleve. Përmbajnë gjithashtu acide yndyrore omega-3 të rëndësishme për shëndetin e zemrës dhe për funksionimin e shëndetshëm të trurit.

Një nga karakteristikat unike të farave të lirit është aftësia e tyre për të prodhuar lëngun e quajtur "sluzë të lirit" kur bien në kontakt me ujin. Kjo sluzë i jep farave të lirit një teksturë të shtuar dhe i bën ato të shkëlqyeshme për përdorim në receta të ndryshme, duke përfshirë kos, ëmbëlsira, bukë, mëlçi dhe produkte të tjera.

Farat e lirit janë gjithashtu një burim i mirë i fibrit dietik, që ndihmon në ruajtjen e shëndetit të zorrëve, kontrollimin e nivelit të sheqerit në gjak dhe uljen e kolesterolit. Ata gjithashtu kanë një efekt të lodhshëm dhe të stabilizojnë nivelin e energjisë.

Përveç kësaj, farat e lirit kanë potencial anti-inflamator dhe antioksidant, dhe mund të ndihmojnë në zvogëlimin e rrezikut të sëmundjeve të zemrës, diabetit, kancerit dhe sëmundjeve të tjera kronike.

Kur përdoren në sasi të moderuara dhe si pjesë e një dietë të shëndetshme, farat e lirit janë një shtesë e shkëlqyeshme ushqimore për të përfituar nga përmbajtja e tyre të pasur në substanca të dobishme për trupin.