Shporta juaj

0

Shporta juaj eshte bosh

Bli tani

Curry Mix Aromatik 50g

€1.20

Curry nuk është një erëz me vete por një përzierje e disa llojeve të ndryshme të erëzave ekzotike si: shafran indie, xhinxherfill, kumin, piper, kardamon, spec i kuq etj. Në varësi të përbërësve kjo përzierje mund të jetë e ëmbël, pikante ose pikante e forte. Asnjë curry nuk është i...

Curry nuk është një erëz me vete por një përzierje e disa llojeve të ndryshme të erëzave ekzotike si: shafran indie, xhinxherfill, kumin, piper, kardamon, spec i kuq etj. Në varësi të përbërësve kjo përzierje mund të jetë e ëmbël, pikante ose pikante e forte. Asnjë curry nuk është i njejtë me tjetrin pasi duke ndërruar dozat e erëzave të ndryshme përftohen një pafundësi aromash. Ne Indi, përgatitja e Curryt konsiderohet si sekreti i suksesit të një Chefi kuzhine ose të një shtëpiakeje. Emri Curry është krijuar nga anglezët në periudhën koloniale dhe tradicinalisht në Indi njihet si Masala që do të thotë mishele ose përzierje. Curry në kuzhinë parapelqehet shumë nga të rinjtë dhe përdoret në përgatitjen e shumë pjatave si rizoto, pule, fruta deti, salmon, vezë, legume të shërbyera në salcë me curry pak a shumë pikante e deri tek ëmbëlsirat si torta me çokollatë me curry, banane të karamelizuara me çurry dhe të zhytura në çokollatë.