Shporta juaj

0

Shporta juaj eshte bosh

Bli tani

Kanellë shkop 30g

€0.50

Emri kanellë vjen nga italishtja, nga forma e veçantë e bimës si një kallam. Emërtimi anglez “cinammon” e ka origjinën nga arabishtja dhe do të thotë bimë me aromë. Kanella ka një histori mijëravjeçare: citohet në Bibël në librin e eksodit dhe është perdorur dhe nga egjiptianët e lashtë. Në...

Emri kanellë vjen nga italishtja, nga forma e veçantë e bimës si një kallam. Emërtimi anglez “cinammon” e ka origjinën nga arabishtja dhe do të thotë bimë me aromë. Kanella ka një histori mijëravjeçare: citohet në Bibël në librin e eksodit dhe është perdorur dhe nga egjiptianët e lashtë. Në mesjetë importohej në perëndim me karvane, bëri që të lidhej një linjë trafiku e qëndrueshme e Holandezëve me Sri Lankën, e cila ishte nga prodhuesit më të mëdhenj në gjysmëshelkullin e parë të 1600, dhe i bëri holandezët importuesit kryesorë në Europë. Në dallim nga shumë erëza të tjera, kanella nuk nxirret nga një farë apo frut por nga pjesa e brendshme e lëvores së bimës.