Shporta juaj

0

Shporta juaj eshte bosh

Bli tani

Shafran petal 0.6g

€12.50

Shafrani është erëza më e shtrenjtë në botë. Ajo vjen nga pistilat e bimës Crocus sativus. Aroma e tij është përcaktuar nga njohesit si e ngjashme me të mjaltit me nota të drithërave. Shafrani jep një ngjyrë të artë ushqimeve si rizoto, paella, etj. Përdorimi: Në fillim shkërmoqen pistilat dhe...

Shafrani është erëza më e shtrenjtë në botë. Ajo vjen nga pistilat e bimës Crocus sativus. Aroma e tij është përcaktuar nga njohesit si e ngjashme me të mjaltit me nota të drithërave. Shafrani jep një ngjyrë të artë ushqimeve si rizoto, paella, etj.

Përdorimi: Në fillim shkërmoqen pistilat dhe lihen në ujë të ngrohtë për 20-30 minuta. Më pas lengu i përftuar i shtohet gatimit. Një mënyrë alternative është ngrohja e pistilave në një tigan me zjarr mesatar dhe më pas shkërmoqja e tyre duke i kthyer në pluhur për t'iu hedhur sipër gatimit. Shafrani petale mund të pihet në formën e çajit ku dallohet për vlerat e tij mjekësore si antidepresiv, antibakterial dhe antiseptik.