Shporta juaj

0

Shporta juaj eshte bosh

Bli tani

Çaj Mam 95g

€2.75

Përbërja: Bar qerbashi, fletë hithre, kopër të egër, glikanxo, borzilok, verbene herbe, etj. Vetitë kuruese: Ky çaj përmban bimë mjeksorë përbërësit aktivë të të cilave nxisin formimin dhe sektretimin e qumështit tek gratë me fëmijë në gji. Bari i qerbashit përmban alkaloidin galeginë, glukokinë, glikozidin, dhe ndihmon, rrit aktivitetin e...

Përbërja: Bar qerbashi, fletë hithre, kopër të egër, glikanxo, borzilok, verbene herbe, etj.

Vetitë kuruese: Ky çaj përmban bimë mjeksorë përbërësit aktivë të të cilave nxisin formimin dhe sektretimin e qumështit tek gratë me fëmijë në gji. Bari i qerbashit përmban alkaloidin galeginë, glukokinë, glikozidin, dhe ndihmon, rrit aktivitetin e gjendrave të qumështit. Këshillohet si laktagog, për nënat me fëmijë në gji që nuk kanë sasi të mjaftueshme qumështi. Fleta e hithrit nxit formimin dhe sekretimin e qumështit nga përmbajtja me glukokinë, fitoncide, klorofil, karotinë, vitamina B2, A, C dhe K, kripa e potasit, silicium etj., të nevojshme për organizmin e nënës dhe fëmijës. Kopra e egër, farat e glikanxos dhe kumini i livadheve veprojnë te gjendrat e qumështit duke ndikuar në shtimin e sasisë së qumështit tek nënat me fëmijë në gji.

Përgatitja: Një lugë gjelle me përzierjen, hidhet në një filxhan me ujë të valuar, të porsa hequr nga zjarri, mbulohet me kapak dhe lihet për dhjetë minuta. Kullohet dhe pihet i ëmbëlsuar (rekomandohet me mjaltë). Merren dy deri në tre filxhanë çaj në ditë sipas nevojës.