Shporta juaj

0

Shporta juaj eshte bosh

Bli tani

Fara e Zeze 60g

€3.75

Fara e zezë, e njohur ndryshe si kumin i zi (Nigella sativa), është një farë e vogël me ngjyrë të zezë dhe me një shije të fortë aromatike. Ajo është e njohur për përdorimin e saj si përbërës kryesor në gatimet e shumta, duke i dhënë ushqimeve një shije të...

Fara e zezë, e njohur ndryshe si kumin i zi (Nigella sativa), është një farë e vogël me ngjyrë të zezë dhe me një shije të fortë aromatike. Ajo është e njohur për përdorimin e saj si përbërës kryesor në gatimet e shumta, duke i dhënë ushqimeve një shije të veçantë.

Fara e zezë ka një histori të gjatë përdorimi në mjekësinë tradicionale, sidomos në kulturat aziatike dhe afrikane. Ajo ka reputacionin e saj si një bimë me vlera terapeutike, dhe shpesh është përdorur për shërimin e sëmundjeve të ndryshme.

Fara e zezë përmban një sërë komponentësh aktiv, përfshirë acidin thymoquinone, timolin, nigellonin, saponinë, vitaminat B dhe E, acide yndyrore esenciale dhe minerale të rëndësishme si kalcium, hekur, magnez dhe zink. Këto substanca i japin farës së zezë aftësinë për të shërbyer si antioksidant, anti-inflamator, antimikrobial.